Nemůžeme se z toho vyhrabat, řekl trenér jihlavských fotbalistů po domácí prohře se Žižkovem

19. červen 2020 05:50

Když se nedaří, tak se nedaří. Jihlavští fotbalisté neprolomili sérii nezdarů a v domácím utkání prohráli s Viktorií Žižkov 0:1.

Fotbalisté FC Vysočina tak nezvítězili už v sedmém utkání za sebou. Týmu nepomohlo ani to, že na tribuny po další vlně uvolnění bezpečnostních opatření mohlo vyrazit více diváků.

„S takovou bídou, to nemůže jít, to nejde,“ konstatoval jeden z fanoušků po prvním poločase utkání za stavu 0:0. Rozhodující okamžik viděl jihlavský stadion ve druhé půlce. V 68. minutě hostující Egon Vůch nastřelil ruku domácího obránce Vojtěcha Křišťála a nařízenou penaltu proměnil Igor Súkenník.

„Já jsem to neviděl, ale to člověk asi moc neovlivní, když mu to soupeř narve do ruky,“ ohlížel se za rozhodujícím okamžikem utkání jihlavský Jan Javůrek. Ani trenér Vysočiny Radim Kučera nastřelenou ruku svému svěřenci nevyčítal.

Pokutové kopy

Vysočina dostala gól z pokutového kopu i v předcházejících dvou kolech na hřišti Brna a Chrudimi. „Každý hráč to vstřebává. Když si věří, tak je u toho míče včas, ta hlava mu rychleji funguje. Je to tady vidět, ty osobní souboje. Prostě prohráváme,“ hledá možné příčiny toho, proč v posledních třech kolech byly proti Jihlavě nařízený hned tři pokutové kopy, trenér Radim Kučera.

Vysočina tak i dál hledá cestu, jak se dostat z výsledkové krize. „Snažíme se, komunikujeme s hráči, i oni se angažují, člověk na tom pracuje. Chceme se z toho celý tým dostat, nemůžeme se z toho vyhrabat,“ dodal trenér po porážce s Viktorií Žižkov 0:1.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související