Nejsmutnější výhra. Nymburk přišel o postup v Lize mistrů v poslední minutě

22. únor 2017

Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů končí. Ze Sardinie si přivezli 22bodovou ztrátu, kterou v domácí odvetě předkola play-off těsně nesmazali. Nad Sassari vyhráli jen 84:63, i když v poslední čtvrtině měli dostatečný postupový náskok.

„Tohle je asi ta nejsmutnější výhra, kterou jsem ve své kariéře zažil. A to jsme je porazili o 21 bodů. Na hřišti jsme se cítili dobře a věřili si, že to můžeme dotáhnout,“ řekl nejlepší střelec Nymburka Diamon Simpson.

Středočeši vedli v průběhu poslední čtvrtiny i o 31 bodů, potřebovali vyhrát o 23. V poslední minutě ale nastříleli o 8 bodů méně než soupeř a postup do osmifinále Ligy mistrů jim tak proklouzl mezi prsty.

„Stále tomu nemohu uvěřit, je to neskutečné. Bojovali jsme ze všech sil. Opravdu to bolí," litoval po své derniéře více než dvoumetrový Američan a který se kvůli úmrtí v rodině rozhodl neprodloužit dnes končící smlouvu.

V koncovce tým postrádal nejzkušenější hráče. Rozehrávač Eugene Lawrence, hrající jedno ze svých nejlepších utkání v dresu českých mistrů, se zranil a Jiří Welsch se už předtím vyfauloval.

„Před zápasem moc lidí nevěřilo, že můžeme smazat ten 22bodový náskok, 2 minuty před koncem zas asi moc lidí nevěřilo, že ten náskok můžeme ztratit,“ glosoval průběh poslední minuty kapitán Nymburka se synem v náručí.

„Ve sportu jsem toho zažil už dost, ale takový obrat za takových okolností… Měli jsme jednoznačně navrch, jak herně tak psychicky. Najednou se to otočilo. Bude mi trvat pár dní, než to trochu strávím,“ uzavřel 37letý český reprezentant.

autoři: jbk , VM
Spustit audio