Nejlepší tenis na Radiožurnálu!

19. listopad 2010

Závěr letošního ročníku tenisové série ATP World Tour si zahraje i česká jednička Tomáš Berdych. Ve skupině má Nadala, Djokoviče a Roddicka. Držíme palce, pěsti a všechno možné. Na Radiožurnálu uslyšíte od 21. do 28. listopadu!

První půlka sezóny se Berdychovi vydařila výtečně – finále Wimbledonu a v Miami, semifinále Roland Garros. Po červencovém Wimbledonu se sice začal trápit, z 20 zápasů jich vyhrál jen devět, ale v poslední době se mu zase začalo trochu víc dařit a vypadá to, že se vrací do „starých“ dobrých kolejí.

„Jisté to není asi nikdy, ale vždycky se člověk snaží dělat vše maximálně pro to, aby se cítil nejlépe a byl v co nejlepší formě. Pak se prostě ráno vzbudí a může si říci, že pro to udělal maximum. Odpočinul jsem si a už se těším na pondělní zápas,“ řekl Tomáš Berdych před odjezdem do Londýna.

Od neděle do neděle – tedy od 21. do 28. listopadu – vás redaktor Radiožurnálu Jaroslav Plašil bude informovat, jak se vede „Berďovi“ a jak dopadne jeho premiéra na Turnaji mistrů.

K Berdychovi do skupiny byli nalosováni současná světová jednička Španěl Rafael Nadal, Srb Novak Djokovič (3.) a Andy Roddick z USA (8.). Ve druhé skupině jsou světová dvojka Švýcar Roger Federer, další Španěl David Ferer (7.), Švéd Robin Söderling (4.) a skotský Brit Andy Murray (5.).

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů 2010

Kromě herní pohody Tomáše Berdycha netrápí ani žádné zdravotní potíže, takže TOME, DO TOHO!

Turnaj mistrů

Oficiálně se turnaj jmenuje Barclays ATP World Tour Finals. Pořádá se každý rok vždy na konci sezóny a účastní se ho osm nejlepších tenistů v žebříčku ATP. Poprvé se konal v roce 1970 v Tokiu.

Češi už v něm svého velice úspěšného zástupce měli – Ivan Lendl ho vyhrál pětkrát, stejně jako Američan Pete Sampras. Tím, kdo je v počtu výher „stíhá“, je Roger Federer, který ho vyhrál už čtyřikrát a na dorovnání rekordu zatím čeká.

Před pár lety, v roce 2008, si Turnaj mistrů v Šanghaji zahrál i Radek Štěpánek. Ovšem on se přímo nekvalifikoval – byl tenkrát povolán jako náhradník za zraněného Andyho Roddicka. Pětadvacetiletý Tomáš Berdych se kvalifikoval svým umístěním – v žebříčku ATP je teď na skvělém šestém místě.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio