Na příměstském táboře se děti učí základy programování i první pomoci

19. červenec 2019 09:52

Jednoduché obrázky, které se používají například na chytrých hodinkách, nebo kostku ke hře Člověče, nezlob se! se na příměstském táboře v Českých Budějovicích naučily na počítači programovat i sedmileté děti.

V jedné z učeben Jihočeského vědeckotechnického parku se 22 dětí účastní tábora, který pořádá organizace Czechitas. „Snažíme se o posílení diverzity a konkurence schopnosti v oblasti IT, pořádáme dlouhodobé kurzy a workshopy a snažíme se ukazovat dospělým ženám, že se toho oboru nemusí bát,“ vysvětluje hlavní poslání Czechitas organizátorka Huyen Truongová.

Auto vezlo zkažené maso na dětský tábor na Jindřichohradecku

Zadržené zkažené maso u Tábora

Veterináři objevili při kontrole auta v Táboře čtvrt tuny zkaženého masa a masných výrobků. Dodávka vezla potraviny v nevyhovujících podmínkách, maso bylo určené pro dětský tábor u obce Rosička na Jindřichohradecku. 

„Letní tábor pro děti slouží především jako ochutnávka a ukázka toho, co s moderními hračkami můžeme  dělat. Samozřejmě s tímto programem díru do světa neuděláte, ale můžete se postupně zlepšovat,“ říká lektorka Anna Michalovová.

Na příměstském táboře se děti účastní i jiných aktivit než programování, aby neseděly jen u počítače. Absolvovaly kurz první pomoci, seznámily se s virtuální realitou a učily se bezpečnosti v kyberprostoru.

Stejný tábor pořádá Czcehitas také v Praze, Brně a Olomouci.

Spustit audio

Související