Na Australian Open jsem od sebe čekala víc, přiznává Kvitová

24. leden 2015

V předchozích dvou letech končívala v Melbourne v prvních dvou kolech a ani letos svou hranici výrazně neposunula. Nejlepší česká tenistka v boji o postup do osmifinále Australian Open podlehla Američance Madison Keysové 4:6 a 5:7 a ani tentokrát se nepředstaví ve druhém týdnu grandslamového turnaje.

O porážce podle čtvrté nasazené hráčky prý rozhodl servis. Ten první jí totiž vůbec nešel. „Nevím, čím to bylo. Je těžké bez toho hrát s takovou hráčkou, která má dobrý servis. Dneska mi to bohužel nesedlo, nedá se nic dělat,“ řekla Kvitová na tiskové konferenci.

Česká tenistka hrála na turnaji pokaždé v ranních, nebo dopoledních hodinách. Tentokrát přišel její zápas na řadu až jako poslední. Problém to ale nebyl.

„Noční zápasy jsem hrála i v Sydney, denní rituál byl podobný. Na tohle bych se nevázala,“ dodala Kvitová, která ale nebyla tak zklamaná jako v předchozích dvou letech. Letos se totiž mohla před startem prvního grandslamu pyšnit vydařenými výsledky.

Na turnaji v čínském Šen-čenu prošla do semifinále, v Sydney dokonce vyhrála a navíc absolvovala tvrdou fyzickou přípravu pod novým kondičním trenérem Alexem Stoberem. I proto zažívá trochu jiné pocity než v předešlých dvou letech.

Čtěte také

„Z posledních třech ročníků byl ten letošní jasně nejlepší. Cítím se lépe, i když jsem chtěla z Australian Open trochu víc. Takový je ale život. Za pár dnů to bude lepší, zase budeme trénovat a přijde další turnaj,“ podotkla česká tenistka, kterou prý čeká dost práce.

„Potřebuji hlavně zesílit nohy, abych vydržela déle v pozicích. Je to ale proces a nemůžu hned čekat neuvěřitelné výsledky. Pohyb jsem za poslední dva měsíce zlepšila, ale pořád je tam spousta místa na zlepšení,“ ví Kvitová.

autoři: jpa , Petr Hašek
Spustit audio