Muži, který v Praze boural při honičce s policií, hrozí až osm let vězení

13. únor 2014

Podle policie se pětadvacetiletý řidič dopustil trestných činů obecného ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud bude obviněn, hrozí mu až osmiletý trest. Muž ujížděl policii po Praze v kradeném autě, z krádeže ale zatím obviněný není.

„S největší pravděpodobností bude pětadvacetiletý muž původem z Prostějovska obviněn z trestného činu obecného ohrožení v souběhu s trestným činem ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla mluvčí pražských policistů Hana Jeřábková.

Zadržený muž, který v minulosti už několikrát pobýval za mřížemi, zůstává v cele předběžného zadržení. Navíc je možné, že policie obvinění proti němu ještě rozšíří.

„Až následné vyšetřování ukáže, zda se obvinění rozšíří ještě o trestné činy krádež a podílnictví, protože muž řídil kradené vozidlo, na kterém měl umístěné odcizené registrační značky,“ doplnila policejní mluvčí.

Auto ujíždělo policii už od Jižní spojky, zastavit se ho podařilo až na Karlově náměstí. Řidič tam naboural do policejního auta a zranil tak dva policisty.

Skončili v nemocnici se středně těžkými zraněními. „Po ošetření byli oba policisté propuštěni do domácího ošetřování a v současné době jsou v pracovní neschopnosti,“ dodala Jeřábková.

autor: tby
Spustit audio