Muži, který na vlakovém nádraží v Hradci Králové ubodal nezletilého, hrozí až výjimečný trest

8. leden 2024

Na hlavním nádraží v Hradci Králové se v neděli 7. ledna konal pietní akt za zavražděného čtrnáctiletého chlapce. Uctít jeho památku zapálením svíčky a společnou minutou ticha přišli nejen Romové, ale i majorita. Soustrast příbuzným na sociálních sítích vyjádřila řada veřejných činitelů.

Policie z vraždy obvinila dvaatřicetiletého muže z Hradce Králové. Muž dítě podle detektivů napadl kuchyňským nožem ve čtvrtek vpodvečer v kolejišti hradeckého nádraží po předchozí hádce. Chlapec na místě následkům zranění podlehl.

Podezřelého policie hodinu po činu zadržela v jeho bydlišti v Hradci Králové. Podle místních jde o známého narkomana, který se údajně léčí s psychickými problémy. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest vězení v délce 15 až 20 let nebo trest výjimečný.

Hradecká primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) vyjádřila nad případem znepokojení. "Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo," uvedla.

zdroj: ČTK
Spustit audio