Musíme vyjít po schodech, ne vyjet výtahem, brzdí nadšení po výhře nad Bohemians trenér Baníku Páník

14. srpen 2018 09:49

Po letech zmaru patří ostravští fotbalisté znovu mezi nejlepší. Tedy alespoň v úvodu nové sezony. Po výhře 1:0 na hřišti Bohemians se posunuli na čtvrté místo ligové tabulky.

Suverénní Slavia, Sparta a Plzeň si hrají vlastní soutěž, ale z ostatních týmů je Baník Ostrava zatím nejlepší.

„Velice si toho vážíme, protože mužstvo se zatím sehrává. Změn předtím bylo hodně. Výkonnostně půjde tým ještě nahoru a začne si víc věřit. Liga je o třech silných mančaftech, zbytek může hrát mezi sebou vyrovnaná utkání,“ řekl ostravský trenér Bohumil Páník po výhře 1:0 na vyprodaném stadionu Bohemians.

Čtěte takéBaník porazil pražské Bohemians, vítězství Ostravy zajistil jediným gólem zápasu Ondřej Šašinka

Vítězství v závěru zápasu zařídil náhradník Ondřej Šašinka. Dvacetiletý útočník věří, že Baník může v základní ligové části usilovat o postup do skupiny o titul, tedy skončit do šestého místa.

„Vždycky naše cíle jsou nejvyšší. Máme tým na to, abychom hráli o ty nejvyšší příčky,“ doufá Šašinka.

To je ve srovnání s posledními roky velká změna. V minulé sezoně se Ostrava až do posledního kola prala o záchranu, předtím dokonce hrála druhou ligu. V lepší polovině tabulky skončila naposledy v roce 2010. Však taky Šašinkovo nadšení trenér Páník trochu mírní.

„Ondra je mladý, mládí vpřed. Jsem rád, když mladí chtějí něčeho dosáhnout. Já to vždycky trošku přibržďuju. Říkám, že musíme vyjít po schodech, ne vyjet výtahem,“ dodává Páník.

Ostravské nadšení může přibrzdit zranění kapitána Milana Baroše. Ten musel proti Bohemians střídat. Jak jsou jeho zdravotní problémy vážné, ukážou až podrobnější vyšetření.

autor: Petr Šedivý
Spustit audio