Mostečtí jsou nadále bez tepla a teplé vody

18. březen 2004

Problémy s teplou vodou mají stále lidé v Mostě. Po středeční havárii, kterou způsobil prasklý horkovod, zjistili pracovníci teplárny United Energy další závadu. Tentokrát podle mluvčí společnosti Petry Šebkové ve spodní části města.

"V celém Mostě je téměř obnovena dodávka tepla, ale nám se stala dnes ráno další porucha. Je vyřazena spodní část Mostu, kde ještě není zjištěna lokalizace závady, takže zatím nemůžeme stanovit ani předběžný termín obnovení dodávky," řekla Radiožurnálu Šebková.

Bez tepla a teplé vody jsou obyvatelé sedmdesátitisícového Mostu už od včerejška. Přerušení dodávek způsobila původně trhlina na horkovodu, kvůli níž uniklo velké množství topné vody z rozvodné sítě.

Potrubí prasklo hodinu po půlnoci mezi sportovní halou a křižovatkou ulic Budovatelů a Moskevská. "Okamžitě jsme zahájili práce na odstranění havárie a předpokládáme, že k obnovení dodávky tepla dojde nejpozději zítra ráno," řekla tehdy Českému rozhlasu mluvčí teplárny Petra Šebková.

Teplárna United Energy, která zásobuje oblast Mostu, Chomutova a Jirkova, se s prasklým potrubím v poslední době potýká často. Mostečané zůstali bez tepla a teplé vody už v lednu, nejvíce ale havárie postihly obyvatele Chomutova a sousedního Jirkova, kde žije zhruba 70.000 lidí.

Od loňského září v Chomutově zaznamenali přerušení dodávek tepla už čtrnáctkrát. Vedení Chomutova proto nechalo prověřit oprávněnost opakovaných výpadků tepla a v případě, že se prokáže pochybení teplárny, chce po podniku požadovat náhradu.

autoři: mkp , dka , jpa
Spustit audio