Most otočil vývoj zápasu s Jihlavou a stoupá tabulkou vzhůru

12. březen 2006

Potřetí vyběhli fotbalisté Mostu na jaře k zápasu Gambrinus ligy a potřetí zvítězili. Tentokrát v rámci 20. kola porazili doma Jihlavu 2:1, i když po prvním poločase prohrávali 0:1. Mostečtí tak pod vedením nového kouče Zdeňka Ščasného napodobili svůj vynikající podzimní start a hbitě unikají ze sestupových pozic. Jihlava si naopak touto porážkou v duelu dvou nováčků svou snahu zachránit se v nejvyšší soutěži zkomplikovala. Zápas Brna s Blšany, který se měl dnes hrát také, byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen, a tak viděli prvoligový fotbal už jen diváci v Plzni a Mladé Boleslavi.

Zejména ti, kteří se vydali na utkání Viktorie Plzeň proti druhým Teplicím, určitě svého rozhodnutí nelitovali. Zápas byl plný branek i jiných dramatických momentů. Mladík Fillo dostal domácí na začátku utkání během pěti minut do dvoubrankového vedení a Limberský po hodině hry zvýšil už na 3:0. Tepličtí ale dokázali bleskově reagovat. V rozmezí pěti minut skórovali Fenin, Džeko a z pokutového kopu rada - bylo vyrovnáno. Navíc v 75. minutě dopravil Fillo potřetí v zápase míč do soupeřovy branky, ovšem tentokrát rukou. Rozhodčí Adam ho proto po druhé žluté kartě vyloučil. Na stavu se však už nic nezměnilo, a tak Teplice snížily náskok prvního Liberce pouze na devět bodů.

Mladá Boleslav doma porazila Olomouc 2:0 a nenápadně se dotahuje na pohárové příčky. Za Boleslav dnes skórovali Vít a Sviták, který po několika sekundách svého pobytu na hřišti využil chyby gólmana Hanáků Lovásika. Lovásik vzápětí zažil další nepříjemnost, protože v nastaveném čase uviděl červenou kartu. Olomouc je šestá a na Boleslav ztrácí už pět bodů, Středočeši mají navíc oproti Olomouci jeden zápas k dobru.

Nedělní zápasy fotbalové Gambrinus ligy:

Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:3 (2:0))

Branky: 14. a 18. Fillo, 61. Limberský - 68. Fenin, 69. Džeko, 72. K. Rada z pen. Rozhodčí: Adam - Košec, Hojsík. ŽK: Vágner, T. Rada, Fillo, Barteska - Hunal, Kaufman, Rilke, Verbíř. ČK: 75. Fillo. Diváci: 3147.

Sestavy:

Plzeň: Bičík - M. Knakal, T. Rada (75. P. Knakal), Zakopal, Smola - Fillo, Pilař, Barteska, Limberský - Vágner (73. Kousal), Bednář (81. P. Šíma). Trenér: Michálek.

Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal, Tesařík - Doležal (46. Džeko), Benát, Sabou, Verbíř (89. Klein) - Rilke, Kroupa (64. Fenin). Trenér: Mareček.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 41. Vít, 90. Sviták. Rozhodčí: Adámek - Ondo, Drastik. ŽK: Pecka, Vaculík - Babnič, Rýdel, R. Hubník, König. ČK: 90.+1 Lovásik (Olomouc). Diváci: 3480.

Sestavy:

Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Vaculík, Vít, Matějovský (89. Sviták), Rychlík (63. Kysela) - Kulič, Pecka (74. Ordoš). Trenér: Uhrin.

Olomouc: Lovásik - König, Kovář, Horáček, R. Hubník - Kaščák (66. Šultés), Hudec (46. Pečnik), Babnič (90. Blaha), Rýdel - Chmelíček, M. Hubník. Trenér: Uličný.

SIAD Most - Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)

Branky: 57. Pikl z pen., 62. Brzezina - 17. Lovětínský. Rozhodčí: Kovařík - Filgas, Pospíšil. ŽK: Pikl, Novotný - Rzeszoto. Diváci: 2794.

Sestavy:

Most: Svoboda - Škerle, Novotný, Hainault - Macek (59. Brzezina), Pikl, Pilař, Zbončák - Jendruščák (87. Škoda), Mendy, Siegl (90. R. Čížek). Trenér: Ščasný.

Jihlava: Rzeszoto - Bartoš, Šourek, Kopic, Heide (85. Pacholík) - Svoboda (72. Vácha), Vladyka, Zúbek, Malínek - Lovětínský, Kaplan. Trenér: Večeřa.

autor: jkb
Spustit audio