Moravskoslezský kraj opraví nejvíce výtluků, o kterých řidiči informují na Výmoly.cz

15. duben 2013

S jarem se náhle stalo chování českých řidičů nevyzpytatelné. V zoufalé a mnohdy i marné snaze vyhnout se na silnicích výtlukům podnikají nečekané manévry. Situaci mohou řidiči i správci silnic změnit společně s mezinárodním projektem Výmoly.cz, jehož je Český rozhlas Radiožurnál partnerem.

Cílem projektu je zefektivnit komunikaci mezi řidiči a správci silnic tak, aby řidiči měli co nejjednodušší cestu, jak nahlásit nějaké nebezpečné úseky, a správci silnic dostali informaci co možná nejjednodušším způsobem a byli schopni na ni adekvátně reagovat.

„Skutečně máme aktivně zapojené správce silnic, kteří monitorují a stále zjišťují, co nového přibývá. Tyto informace jim automaticky chodí do mailu každý den. Jsou to kraje velmi akční a aktivní,“ říká autor projektu Petr Čaník.

Nejaktivnější v opravách byli silničáři z Moravskoslezského kraje, 53 procent nahlášených děr opravili. Mezi nejaktivnější se řadí například Jihočeský kraj. Jsou ale jiné kraje, které projekt přijímají s odstupem.

„Věřím, že v tomto roce se nám je podaří zlomit, aby do tohoto projektu vstoupili. V konečném důsledku z něho můžou vytěžit velmi pozitivní body, ať už co se týká jednoduchosti informací, které dostanou, nebo i reakcemi řidičů, které budou kladné ve chvíli, kdy je reagováno na jejich stížnosti,“ dodává Čaník.

autoři: vlk , Michaela Vydrová
Spustit audio