Mladý obránce Čáp zapadl do sestavy Mountfieldu, zápas v Boleslavi rozhodl

16. únor 2015

Hokejisté Hradce Králové se vrátili na vítěznou vlnu. Po klopýtnutí v Litvínově si spravili chuť v Plzni a včera i na ledě Mladé Boleslavi, kde vyhráli 2:1. Hrdinou večera byl mladý obránce Zdeněk Čáp, který na první gól nahrál a ten vítězný sám dal.

„Zdeněk Čáp dobře zapadl, celou sezonu jsme ho ani jednou neviděli. Ale nejen on. Pět zkušených beků, které jsme měli, nejsou. Hrají to mladí a všichni hrají relativně stabilní hokej. Je na ně spoleh,“ pochvaloval si po utkání v Mladé Boleslavi trenér Peter Drasaitl.

Z mladých beků ale v utkání 47. kola čněl nejvíce právě Zdeněk Čáp, který ještě před pár dny hrál první ligu v dresu Jihlavy. Teď se zdá, že si svými výkony řekl o místo v sestavě Moutfieldu na delší dobu a třeba si zahraje i play-off.

Příchod mu usnadnilo, že se královéhradeckým hokejistů výsledkově dařilo. „Člověk líp zapadne, ale před prvním zápasem s Vary jsem se bál, abych klukům nepokazil sérii, co tu měli, to se povedlo. Akorát teď byla kaňka v Litvínově, ale můžeme být rádi, že zas vyhráváme klasickým výsledkem 2:1,“ usmívá se Zdeněk Čáp.

Moutfiled tak zvládl další důležitý duel v boji o přímý postup do play-off. Na pátém místě teď má náskok na šesté Pardubice sedm bodů, na sedmý Zlín devět.

„Byly to dva důležité zápasy, hráli jsme s týmy, které hrají pod námi. Kdybychom s Boleslaví prohráli, bylo by to o 7 bodů. Teď musíme zregenerovat a připravit se na víkend. Hrajeme dvakrát doma, tam je potřeba tyto body potvrdit,“ je přesvědčen kapitán Moutfieldu Jiří Šimánek.

Jednoduché to ale rozhodně nebude. V pátek totiž přivítají Východočeši na svém stadionu vedoucí Třinec a ten si po dvou prohrách bude chtít napravit reputaci.

autoři: pka , vman
Spustit audio