Mladoboleslavští hokejisté se s baráží rozloučili porážkou, radost z oslav ale neutrpěla

21. duben 2014

Už v pátek si boleslavští hokejisté zajistili postup do extraligy. Nedělní duel s Chomutovem tak měl být především velkou oslavou. Tu Středočechům ale Piráti výsledkově pokazili. Do tabulky si připsali výhru 6:1.

Ani hladká porážka ovšem nemohla boleslavským hokejistům zkazit radost z postupu. Fanoušci se sice dočkali pouze jediné trefy do chomutovské sítě, zato si ale vychutnali závěr a oslavy přímo na ledě.

„Jsem moc šťastný. Když jsme spadli z extraligy, tak jsem řešil, jestli mám zůstat doma a pomoct týmu k postupu, nebo někam odejít. Teď jsem rád, že jsme extraligu vybojovali zpátky,“ je spokojený útočník David Vrbata.

Vrbatu nepřekvapilo, že v prolínací soutěži právě dnes už bývalé prvoligové celky Mladé Boleslavi a Olomouce měly navrch.

„Ty týmy měly strašně moc proher v extralize. Chomutov se trápil celý rok, Kladno už před koncem taky vědělo, že půjde do baráže. My jsme byli zvyklí celou sezonu vyhrávat, někdy i o dost gólů, což nám možná i ublížilo. Měli jsme pak ale sebevědomí na to, abychom mohli vyhrát,“ myslí si Vrbata.

Trenér Bruslařů František Výborný už něco s hokejem zažil. Oslavy, jako byly ty po návratu mezi elitu, ale ani jemu nezevšední.

„Kvůli tomu se hokej dělá, proto je to tak krásné, když vidíte lidi, jak stojí a tleskají hráčům. Postup je výsledkem celé sezony, realizačního týmu, vedení a hlavně hráčů,“ neopomněl zdůraznit zkušený kouč. Stejně tak si vážil i podpory fanoušků.

„Fakt jsem šťastný, když vidím halu, jak bouří, a že lidi přišli. V neděli to už nebylo o hokeji. Fyzická únava po sezoně a psychická po těch dvoudenních oslavách byla hodně patrná. Lidé to ale vzali a byli fantastičtí, za to jim patří dík,“ dodal František Výborný.

Spolu s asistentem Marianem Jelínkem by Bruslaře měl vést také v extralize. V kádru by pochopitelně rád udržel i svého syna Davida nebo dalšího elitního útočníka Michala Broše.

autoři: ppe , mau
Spustit audio