Mladoboleslavští fotbalisté vyhráli nad Jihlavou 6:1 a jsou v čele ligové tabulky

8. listopad 2015

Fotbalisté Mladé Boleslavi po neúplném 13. kole Synot ligy vedou tabulku. Posunuli se tam po výhře 6:1 nad Jihlavou. Sparta i Plzeň je ale v neděli mohou na první příčce vystřídat.

Jihlavští se zasloužené odměny za svou aktivitu dočkali ve 27. minutě po trefě Demetera. V další šanci hostující Fulnek trefil tyč.

Domácí se vyrovnání dočkali pět minut před pauzou, když se prosadil Rada. To už se fotbal ztrácel v mlze, a začátek druhého poločasu byl proto odložen.

Delší přestávka svědčila boleslavským fotbalistům. Do čela ligové tabulky je posunuly góly Magery, Ščuka a Baroše mezi 68. a 73. minutou. Skóre zápasu pak uzavřeli v samotném závěru Chramosta a Zahustel.

„Jsme rádi, že se ukázala naše domácí síla. I když první poločas nebyl nic moc, tak v druhé půli jsem de facto Jihlavu přehráli,“ zhodnotil utkání boleslavský střelec Lukáš Magera.

Čtěte také

Ve zbylých duelech podlehla Dukla Příbrami 0:1 a Slovácko prohrálo ve Zlíně 1:2. Boleslav vede tabulku o bod před Spartou a Plzní. Oba týmy ji mohou přeskočit, pokud zvládnou své nedělní duely.

Sparta hraje doma s Teplicemi a Plzeň se představí v Ostravě. Zápas Plzně můžete celý poslouchat od 17 hodin na streamu Český rozhlas Sport.

13. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 6:1 (1:1)
Branky: 40. J. Rada, 68. Ščuk, 71. Magera, 73. Baroš, 90. Chramosta, 90.+1 Zahustel - 27. Demeter. Rozhodčí: Královec - Kotík, Urban. ŽK: Skalák, Magera, J. Rada - J. Krejčí, Marek, Nerad. Diváci: 2685.

autoři: ppe , dab
Spustit audio