Mladoboleslavský talent Hůlka zařídil proti Brnu vítězný gól

5. říjen 2014

Fotbalisté Mladé Boleslavi působili v 10. kole Synot ligy coby zkušené a útočné mužstvo. Ale vítězný gól při výhře 5:1 nad Brnem dal paradoxně obránce a nováček v týmu. Už v 7. minutě se trefil a na 2:0 zvyšoval při svém teprve čtvrtém prvoligovém startu devatenáctiletý stoper Lukáš Hůlka.

„Máme nějaké signály při útočných standardních situacích a já jsem tam nebyl náhodou. Už v zápase proti Libercem jsem objevil na zadní tyči a byla z toho šance, teď z toho byl gól, takže můžu být rád,“ raduje Lukáš Hůlka.

Mladá Boleslav nemusela za devatenáctiletého hráče platit nikomu ani korunu, protože si ho vychovala a od této sezóny se jí to začíná v nejvyšší soutěži vracet. Připsal si už čtyři prvoligové starty.

A ani svým brzkým gólovým úspěchem se nenechal strhnout. „Dám góla, to je hezké. Prvních pár vteřin je to euforie, ale pak překročíte půlící čárů a nemyslíte na nic jiného, než na to, aby gól nepadl,“ ví mladý stoper, že jeho hlavním úkolem je brankám zabraňovat.

Mladá Boleslav zvítězila především zásluhou skvělých vstupů do obou poločasů - Ščuk a Hůlka dali první dva góly během prvních sedmi minut zápasu, Ďuriš zvýšil na 3:0 a dorazil soupeře hned v první minutě druhého dějství.

„Úvod byl strašně dobrý, ale pak naše aktivita opadla. O přestávce jsme si řekli, že výsledek 2:0 je velmi ošidný, takže jsme se snažili dát gól, to se i povedlo. Pak se to uklidnilo. Není to ale jen o vstupech, musí se hrát 90 minut,“ uvědomuje si devatenáctiletá naděje boleslavského fotbalu.

První gól a dobrý výkon ale jeho pozici zelenáče v mladoboleslavském týmu zřejmě nevylepší. „Nevím, jestli jsem si tím zjednal respekt. Na hřišti jsme si všichni rovni, ale v kabině jsem pořád nejmladší a jsou tam větší hráči, které musím respektovat,“ zná svou roli Lukáš Hůlka.

autoři: jkb , Vojtěch Adam
Spustit audio