Mladoboleslavský hokejista Pitule si za faul na Půlpána čtyři zápasy nezahraje

26. březen 2013

Útočník Tomáš Pitule dostal od disciplinární komise trest na tři utkání a čtvrté vynechá automaticky, protože za svůj zákrok dostal trest ve hře. V prvním kole hokejové baráže přistrčil mladoboleslavský forvard obránce Chomutova Půlpána, ten narazil na mantinel a byl odvezen z ledu na nosítkách.

Nepříjemná situace se stala ve 22. minutě nedělního zápasu mezi Chomutovem a Mladou Boleslaví, který domácí Severočeši vyhráli 2:1. Předseda disciplinární komise Karel Holý uvedl, že šlo o zjevné přistrčení oběma rukama zezadu v nebezpečné vzdálenosti od hrazení.

Pituleho trest mohl být i vyšší, maximem je stop na sedm zápasů, ale vzhledem k tomu, že nebyl v posledních dvou letech trestán, stihl ho nejnižší možný trest.

Obránce Půlpán si nemyslí, že by ho chtěl Pitule zranit. S mladoboleslavským útočníkem se dobře znají a v létě spolu i trénují. Chomutovský bek by žádné vážnější zranění po nepříjemném střetu mít neměl.

Pokutu ve výši deseti procent platu dostal útočník Chomutova David Hruška a také obránce Mladé Boleslavi Jaroslav Kasík. Oba byli potrestáni za nafilmovaný pád ve stejném zápase.

autor: jam
Spustit audio