Mladá Boleslav promrhala šanci přiblížit se účasti v evropských pohárech

29. duben 2013
Zprávy

Moc chtěli, bojovali, ale výsledek se nedostavil. Přesně takový zápas proti Liberci zažili ve 25. kole Gambrinus ligy fotbalisté Mladé Boleslavi. V duelu s dalším adeptem na evropské poháry nebyli horším týmem, jenže nakonec prohráli 2:3.

„Tohle mužstvo má kvalitu a myslím si, že hraje i kvalitní fotbal, ale neumí se vyvarovat, abych tak řekl, individuálních chyb a různých zkratů,“ naráží trenér Ladislav Minář na asi hlavní problém středočeského týmu.

Boleslav byla proti Liberci po celý první poločas lepší, jenže skórovat se jí nepovedlo ani z penalty, a navíc inkasovala gól do šatny. A když pak dokázala v samotném závěru utkání odpovědět i podruhé na jednogólové vedení Slovanu, přišla nedůslednost v obraně a po ní jen pocit zmaru.

Chvilková ztráta koncentrace připravila boleslavské fotbalisty o body už několikrát. Podle Ladislava Mináře jde o určitou naivitu.

„Nemůžu říct, že by to bylo o nezkušenosti, protože zkušených hráčů máme hodně. O to víc samozřejmě mrzí, že se nám tyhle věci stávají, protože nás to strašně sráží dolů.“

A v tabulce se to pak projeví tím, že místo aby Mladá Boleslav zmenšila odstup od třetí pozice zaručující evropské poháry, její ztráta zůstane stejná - pětibodová.

„Pokud je nějaká teoretická šance, abychom byli někde výš, musíme bojovat o co nejlepší umístění, protože s postavením v tabulce spokojení nejsme,“ konstatuje pět kol před koncem sezony Ladislav Minář - trenér aktuálně sedmého týmu fotbalové Gambrinus ligy.

autoři: tej , mva
Spustit audio