Místo školy kopaná! V Trutnově se hraje největší fotbalový turnaj základních škol v České republice

17. duben 2024 07:47

Běhat za míčem místo školy. Bezesporu sen mnoha malých školáků, kterým se právě teď plní. Desítky dětí v Podkrkonoší ve školách trénovaly, žáci sestavili týmy a tento týden zamířili na největší fotbalový turnaj základních škol McDonald's Cup v Trutnově.

Čtěte také

Místo vyučování bojují teď na největším fotbalovém turnaji základních škol v České republice. Už tradičního McDonald's Cupu se účastní celkem přes 30 tisíc dětí a i pro trutnovský turnaj platí, že se v něm malí fotbalisté vydávají ze všech sil.

„Vítám vás na prvním kvalifikačním kole McDonald's Cupu v Trutnově. Je to kategorie A, tedy první až třetí třída základní školy. Přeji vám všem hodně štěstí a první dva týmy z každé skupiny postoupí do okresního kola,“ všechny účastníky turnaje přivítal jeden z organizátorů.

Kluci, jedeme úplně v klidu, užít si to. Nebojte se nahrávat, ani střílet na branku, Jasný?" Jaroslav Molingr ze Základní školy kapitána Jaroše v Trutnově právě rozdal pokyny svým svěřencům před zápasem. „Kluci se moc těší. Doufám, že i na konci turnaje bude velká radost.

V Trutnově se hraje největší fotbalový turnaj základních škol v České republice

Jak vypadaly přípravy a trénink? „Nechali jsme to spíše jen na obecné hře. Aby si kluci zahráli. Protože hra je v této věkové kategorii opravdu především pro radost.

Čtěte také

Útočník Filip už je připravený na zápas. Jaké je strategie? „Kombinovat a nebát se nahrát míč i brankáři. A snažit se dát co nejvíc gólů.

Spousta prvňáků, druháků a třeťáků hraje fotbal. Ale jsou tu vidět i tací, kteří s míčem doslova bojují. „To je ale smyslem turnaje. Aby se zapojilo co nejvíce dětí a čichlo si k fotbalu. Třeba se z nich do budoucna může něco stát. I z nefotbalistů, vysvětluje vedoucí McDonald's Cup Jiří Skuček.

Jaký byl zájem týmů o přihlašování do turnaje? „Zájem byl dobrý, co této kategorie A se přihlásilo 19 týmů. A v kategorii B máme dokonce 26 týmů.

V Trutnově se hraje největší fotbalový turnaj základních škol v České republice

Sice mezi hráči převládají chlapci, ale je tu i mnoho dívek. Dorazily například z Bernartic. Mezi nimi je i Lara. „Doufám, že vyhrajeme!

První část pohárových klání už mají tedy malí fotbalisté za sebou. Další bude následovat v Trutnově už v pátek 19. dubna.

Spustit audio

Související