Místo dovolené hattrick na Euru. Jihlavský Kliment se předvedl před Evropou

21. červen 2015

Euforie se z šatny českého týmu po vítězství nad Srbskem 4:0 jenom valila a spustil ji ten, od koho by to před turnajem čekal málokdo. Za Jihlavu dal Jan Kliment během třiceti startů v české lize tři góly. A teď totéž předvedl za 56 minut zápasu proti Srbům.

„Je to šílené. Před měsícem jsem netušil, nevěřil a těšil se na dovolenou. Najednou to přišlo a snad jsem oplatil trenérům, že mě vzali. Zápas jsem si strašně užil, fanoušci byli skvělí. Možná byla atmosféra lepší než v Edenu, ten je větší,“ svěřil se střelec hattricku Jan Kliment

Když ho trenér Dovalil v závěru zápasu střídal, 16 tisíc diváků vyvolávalo jeho jméno a tleskalo mu jako na divadle. Možná až příliš slávy najednou pro nesmělého 21letého mladíka, který hattrickem zúročil vynikající výkon celého českého týmu.

„Honza těžil z naší práce. Nechci shazovat jeho výkon, hrál suprově. Dál hattrick a skauti se z něj zblázní,“připomíná obránce Pavel Kadeřábek.

„Na to teď vůbec nemůžu myslet, ale samozřejmě je to příjemné. Ukázal jsem se na evropské scéně, takže to trošku v hlavě je, ale budu to řešit až po šampionátu s agentem,“ začíná Kliment přemýšlet, jestli mu Jihlava teď nebude malá.

Po velmi hlasité oslavě v kabině už útočníkovi Vysočiny selhával hlas. „Museli jsme se trošku vyřvat, ale nemůžu ulítnout z jednoho zápasu. Ještě před sebou máme Německo, pak bude důvod k oslavě, pak možná k další a další,“ říká se sebedůvěrou hodnou nejlepšího střelce turnaje Jan Kliment.

V úterý budou jeho góly znovu potřeba - pokud „Lvíčata“ chtějí postoupit do semifinále a nespoléhat na cizí pomoc, potřebují Němce porazit.

 

Kdo neskáče, není Čech!!!Podívejte se na oslavu lvíčat v kabině po výhře 4:0 nad Srbskem!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 20. červen 2015
autoři: jkb , vman
Spustit audio