Mezi Hlubočkami a Hrubou Vodou na Olomoucku pojedou až do pátku místo vlaků autobusy

12. srpen 2013

Od dnešního rána nepojedou vlaky na trati z Olomouce do Opavy v úseku Hlubočky - Hrubá Voda. Důvodem jsou práce, které tam Správa železniční dopravní cesty naplánovala až do pátku.

České dráhy zabezpečí podle jejich mluvčí Kateřiny Šubové přepravu cestujících z Hluboček do Hrubé Vody náhradní dopravou.

„Výluka začne v pondělí o půl osmé a potrvá nepřetržitě do pátku 16. srpna do půl třetí odpoledne. My po dobu této výluky nahradíme jak osobní vlaky, tak i rychlíky náhradní autobusovou dopravou. Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy je v Hlubočkách před nádražní budovou, v Hrubé Vodě u zastávky u železničního přejezdu a v Hrubé Vodě před nádražní budovou,“ upřesnila mluvčí.

Náhradní řešení připravili pracovníci Českých drah i pro přepravu zavazadel.

„Důležité pro cestující je, že budeme nabízet službu Úschova během přepravy, a to hlavně rozšířenou přepravu spoluzavazadel, především jízdních kol. Pro rychlíky budeme mít zajištěný malý nákladní automobil a pro osobní vlaky budeme mít možnou přepravu jízdních kol v zavazadlovém prostoru autobusu,“ doplnila Kateřina Šubová.

autor: min
Spustit audio