Městská policie v Turnově chce na pokutách letos vybrat víc než loni

1. únor 2012

Městská policie v Turnově musí šetřit. Přestože strážníci dostali na letošní rok víc peněz než loni, mají náklady na provoz snížit o pět procent. Počítají tedy s tím, že budou muset vybrat víc na pokutách.

Strážníci se v Turnově musí uskrovnit stejně jako jiné organizace města. Podle velitele Luboše Trucky to ale lidé nepoznají. V žádném případě se totiž nemají snižovat náklady na pohonné hmoty do služebních aut.

S o pět procent nižšími rozpočty musí vyjít i další městské organizace. Kromě základních a mateřských škol k nim patří například také Muzeum Českého ráje nebo hrad Valdštejn. Podle místostarosty Jaromíra Pekaře by to všichni měli zvládnout.

Městská policie má navíc jedno řešení - zatím každý rok vybrala víc peněz na pokutách než v tom předchozím a tak počítá s tím, že letos to nebude jinak. Nový strážník, kvůli jehož platu se celkový rozpočet turnovské městské policie letos dokonce zvýšil, má nastoupit právě kvůli dopravním přestupkům. Ve srovnání s rokem 2010 totiž v roce 2011 turnovští strážníci řešili dvakrát tolik přestupků.

autor: leš
Spustit audio