Město zlepší sociální zázemí pro řidiče MHD a postaví novou odstavnou plochu po autobusy na Podhoří

21. říjen 2019 16:17

Už žádné kadibudky. Zlín opraví a dobuduje sociální zařízení na točnách, například na Podhoří, Pasekách nebo Jižních Svazích. Plánuje i výstavbu nové odstavné plochy pro 24 vozů na Podhoří.

Řidičům zlínské hromadné dopravy dlouhodobě chybí sociální zázemí na točně Podhoří. Zlínští radní v tomto měsíci schválili vypsání výběrového řízení na stavební práce. V budoucnu by tu měla vzniknout nová odstavná plocha pro 24 vozidel a sociální zařízení pro řidiče MHD včetně potřebných přípojek.

Například na konečné MHD na Jižních Svazích je řidičům k dispozici, jako sociální zázemí, modrý dvojmodul, který v sobě ukrývá toalety. „Je tam dokonce i sprcha, jenže na tu není čas. Protože buď to proletíme tu točnu ve špičce, nebo na to není kdy. Teď je to akorát nejhorší na té staré točně (na Podhoří, pozn. red.) a tam nám dali jen kadibudku,“ uvedl jeden z řidičů Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO). Jinak prý musejí šoféři docházet přibližně 200 metrů vzdálené měnírně, kde je sociální zařízení.

Čtěte také

Brzy by se to ale i na Podhoří mělo změnit. Potvrdil to Českému rozhlasu Zlín ředitel DSZO Josef Kocháň. Podle něj i stávající místa, kde už toalety pro řidiče jsou, projdou rekonstrukcí tak, aby měla přiměřenou kvalitu a dopřála řidičům i řidičkám náležitý komfort při bezpečnostních přestávkách na konečných stanicích.

„V současné době společně s městem se snažíme, abychom vybudovali přijatelné sociální zařízení na konečné na Podhoří. Tak, aby řidiči měli v dosahu, v době vykonávání svých bezpečnostních přestávek, sociální zařízení, které odpovídá současným požadavkům,“ potvrdil Kocháň. Podle něj jsou všechna tato místa pokryta sociálními zázemími. Některé jsou starší, některé novější. „V současné době se uvažuje o rekonstrukci sociálního zařízení, které máme na konečné linky 33 na Pasekách a předpokládáme v brzké době rekonstrukci sociálního zázemí, které máme na Jižních svazích v ulici Budovatelská, abychom i tady našim řidičům zpříjemnili chvilky odpočinku.

Zlínští radní už schválili vypsání výběrového řízení na stavební práce na točně MHD ve Zlíně na Podhoří. V budoucnu by zde zároveň měla vzniknout nová odstavná plocha pro asi čtyřiadvacet vozidel městské hromadné dopravy a také sociální zařízení pro řidiče MHD včetně přípojek.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související