Martin Macík: Dakar mi doslova učaroval

23. leden 2020

Ze Sedlčan vyráží pravidelně na Rallye Dakar pilot kamionu Martin Macík. Má za sebou už osm startů, dva v roli navigátora a šest za volantem. V barvách týmu Big Shock Racing letos dojel pátý a vyrovnal tak své dva roky staré maximum.

Dakar Martinu Macíkovi od prvního setkání doslova učaroval. Nikdy nevnímal jeho nástrahy a o možném strachu vůbec nebyla řeč, i když se jedná o velmi náročnou soutěž: „Dakar dokonale prověří fyzickou připravenost každého člena posádky i doprovodu. A je velkou zkouškou i pro techniku. Při měřených úsecích se kamiony řítí až sto čtyřiceti kilometrovou rychlostí a naložený speciál váží téměř deset tun,“ popisuje náročnou soutěž jen pár dní po skončení letošního Dakaru Martin Macík, který v dubnu oslaví třicáté narozeniny.

Pilot soutěžního kamionu zvaného Karel má teď před sebou další výzvu, rád by se posunul v některém z příštích ročníků na stupně vítězů.  Zatím se těší na setkání s fanoušky po celé republice při show Posedlí Dakarem. První zastavení je v plánu už 29. ledna v Sedlčanech.

autor: ppe
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.