Marek je koumes číslo jedna. Stejně jako „jeho“ princ ve štědrovečerní pohádce, směje se Eva Samková

24. prosinec 2021

Na sledování svého partnera Marka Adamczyka v televizi si prý Eva Samková dosud zcela nezvykla. „Těžko se mi oprošťuje od toho, že je to Marek, a ne nějaký princ. Když mu to ale věřím, tak je to známka toho, že je to dobrý herec,“ usmívá se snowboardistka. Marek Adamczyk si letos zahrál hlavní postavu ve štědrovečerní pohádce Jak si nevzít princeznu.

V anonci pohádky Jak si nevzít princeznu se praví, že princ Leopold je hloubavý, studijní typ. Princezna Josefína je živelná a jedná rychleji, než přemýšlí. Scenárista vás znal, nebo je ta podobnost čistě náhodná?

Marek: Taky jsem si říkal, zda jde o čistě náhodou podobnost. Karel Janák mě asi obsadil z nějakého důvodu, asi vypadám jako studijní typ.

Eva: Ty jsi studijní typ, koumes číslo jedna. Marek teď má třeba obsesi s hraním šachů, takže všechno zkoumá a studuje. Já tomu ale nerozumím, takže hrajeme jiné deskovky.

Marku, hrajete i ve filmu Poslední závod o Hanči a Vrbatovi. Když jsem o něm nedávno četla, napadlo mě, jak vypadá herecké nepohodlí?

Marek: Počasí nám poměrně hrálo do karet. Leitmotivem natáčení byla samozřejmě zima, natáčení jsou 12hodinové záležitosti. Při natáčení navíc nemůžete být nabalený. Hodně se mi ale osvědčily dobové rukavice.

Eva: A zažíváte při hraní i nějaké emocionální nepohodlí?

Marek: Člověk pořád na něco čeká. Člověk se ráno oblékne s tím, že jde za půl hodiny točit, pak čeká osm hodin, pak se zeptá, zda by se nemohl svléknout, a když se svlékne, tak mu řeknou, že má jít hrát. Druhá věc je pocit, že vás někdo hodnotí. Jako když někdo na Facebook napíše, že „na tom koni nic moc“ – a vy si říkáte „Já jsem se sakra snažil!“ Je to ale něco, co herec musí zvládnout. 

Evo, to asi znáte i vy, že někdo plivne jedovatou poznámku přes sociální sítě...

Eva: Já to naštěstí moc nečtu, jen někdy pro zábavu. Nemá smysl to řešit. 90 procent mých fanoušků jsou ale moc hodní a milí lidé.

Celý rozhovor s Evou Samkovou a Markem Adamczykem si můžete kdykoliv poslechnout ze záznamu. Dozvíte se třeba i to, jaká je Eva herečka...

autoři: Lucie Výborná , als
Spustit audio

Související