Manželka člena Berdychova gangu zřejmě podváděla s dekrety na byty

27. březen 2014

Manželka bývalého policisty a člena Berdychova gangu Petra Koňaříková nejspíš podváděla s dekrety na privatizované byty. Lidem je nabízela za dvě stě tisíc, i přestože nemovitosti nakonec prodány nebyly. Vydělat si tak měla několik milionů korun.

Petra Koňaříková minimálně desítce lidí tvrdila, že umí za 200 tisíc korun zařídit dekret na obecní byt, který půjde do brzy privatizace. K tomu ale nakonec nedošlo.

„Jako podvodnice je prostě velmi přesvědčivá. Ale ve chvíli, kdy jsem po ní chtěl nějaké detaily, tak vlastně se mnou odmítla komunikovat,“ prozrazuje podnikatel Zdeněk, který byl také mezi napálenými.

Petra Koňaříková na žádosti Českého rozhlasu o rozhovor nereagovala.

Čtěte také

Podvedení lidé teď řeší, zda se obrátit na policii. Kvůli uplácení jim totiž hrozí trest. „Je trestné nejen přijímání úplatků, ale i podplácení podle trestního zákoníku,“ upozorňuje právník František Korbel.

„Zároveň je to trestný čin, kde platí i trestnost samotného neoznámení trestného činu. To znamená v takovém případě by se ty osoby, pokud by postupovaly podle zákona, měly samy udat,“ dodává právník.

autor: mch
Spustit audio