Macuh s Navrátilem režírovali výhru nad poslední Boleslaví. Rozhodli jsme ve druhé třetině, věděl Tomajko

4. prosinec 2023 12:20

Olomouc v hokejové extralize dokázala zvítězit v Mladé Boleslavi 4:2. Pro tým trenéra Jana Tomajka to bylo páté vítězství z posledních šesti utkání. 

Mužstvu aktuálně patří devátá příčka, naopak Středočeši tabulku uzavírají. Mora má aktuálně na poslední tým tabulky příjemnný 15bodový polštář. 

„Bylo to pro nás hodně těžké utkání. Inkasovali jsme hned na začátku zápasu, což psychice určitě to nepomůže. Ve druhé třetině jsme hráli výborně, řekl bych, že jsme to v ní rozhodli. Ve třetí třetině jsme sice dostali gól v oslabení, ale snažili jsme se to udržet a nepouštět Boleslav do šancí. Povedlo se nám to, máme tři body, takže maximální spokojenost,“ těšilo Jana Tomajka, hlavního trenéra Olomouce.

Radost mohl mít i dvougólový střelec Rok Macuh, který je – možná trochu překvapivě – nejproduktivnějším hráčem v olomoucké sestavě. V sezóně zaznamenal 18 kanadských bodů za osm branek a deset asistencí.

„Samozřejmě jsem za to rád. Chci pomoct týmu a je jedno, jestli gólem nebo třeba zblokovanou střelou,“ uvedl Macuh.

V samém závěru navíc mohl zkompletovat hattrick. Proč se to nepovedlo? Nejen to si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Pavel Petr
Spustit audio