Lyžařská sezona začíná. V Monínci otevřeli sjezdovku, je na ní půl metru sněhu

26. říjen 2017

Ve čtvrtek startují nejen podzimní prázdniny, ale také lyžařská sezona. Konkrétně v Monínci na Příbramsku, kde si po dlouhé pauze můžou lidé zase zalyžovat. Nemuseli by přitom spoléhat jen na technický sníh, meteorologové slibují, že bude na horách brzo sněžit.

Monínecká sjezdovka se lyžařům otevře v devět ráno - výjimečně bude otevřená kvůli prázdninám ve čtvrtek a v pátek, jinak bude sjezdovka k dispozici o víkendech. Dlouhá je necelých 200 metrů. Ředitel areálu Jaroslav Krejčí dodává, že už je na čem lyžovat: „Máme momentálně nasněženo asi půl metrů sněhu v celkové délce 170 metrů. Kdo chce, může namazat lyže, nabrousit hranu a začít jezdit.“

Pracovníci areálu budou průběžně sjezdovku zasněžovat. Delší trasu, která má 600 metrů, otevřou lyžařům 17. listopadu. V neděli bude v Monínci snowboardový závod.

Meteorolog: Sněžit může už v pátek

„Ve čtvrtek bude ještě spíš polojasno, výjimečně zaprší na horách. Sněhové přeháňky by se na horách mohly ale objevit už v pátek. Podobné počasí můžeme očekávat i o víkendu. Čekáme, že bude převážně zataženo s deštěm nebo s přeháňkami. Postupně v polohách nad 900 metrů budou srážky sněhové a odpoledne bude od severu opět docházet k proměnlivé oblačnosti a čekáme na většině území přeháňky, které budou nad 600 metrů sněhové,“ říká Pavel Šimandl z Českého hydrometeorologického ústavu.

26. října - na Monínci začala sezóna
26. října - na Monínci začala sezóna
26. října - na Monínci začala sezóna
autoři: , duch
Spustit audio