Lukáš Bauer zkusil trať Jizerské 50. „Na padesátku se vždycky těším,“ říká

4. leden 2018

Trojnásobný olympijský medailista v běhu na lyžích Lukáš Bauer si vyzkoušel trať Jizerské padesátky. V Bedřichově se 51. ročník poběží 16. až 18. února. Pro Bauera je to oblíbený závod.

„Mám rád Jizerskou padesátku, tuším, že jsem ji jel třikrát a vždycky se na ní těším,“ říká Bauer. Hlavní závod se poběží v neděli 18. února. Skoro každý rok hlásí organizátoři před jeho začátkem, že jsou startovní čísla úplně vyprodaná. Letos tomu tak zatím není, potvrzuje mluvčí závodu Richard Valoušek: „Na 51. Jizerskou padesátku je přihlášeno téměř šest tisíc závodníků. Na hlavní závod je volných přibližně sedm set míst.“

Startovní čísla ještě jsou

Zvýhodněné startovné 2 200 korun na hlavní závod si mohou koupit lidé přes internet do konce ledna. Jde o poslední vlnu zvýhodněných čísel. Přímo na stadionu to bude o čtyři stovky dražší.

Podle známého olympionika je závod svým způsobem unikátní. „V seriálu běžkařských klasik je to jediný český závod. Myslím, že kouzlo Jizerské padesátky je, že to vychází z historie – na počest horolezců, Bedřichov a Jizerské hory jsou krásné,“ dodává Lukáš Bauer.

Běžkaři, těšte se. Trasy v Jizerkách budou upravovat tři nové rolby

Běžkaři v Jizerských horách (ilustrační foto)

Běžecké stopy v Jizerských horách budou letos v zimě projíždět tři nové rolby. Podařilo se je získat díky evropské dotaci v rámci česko-polské spolupráce.

autoři: Pavel Petr , jch
Spustit audio