Lotyš Šabala půl roku nehrál, v české lize se uvedl dvěma góly v prvním zápase

21. únor 2015

Lotyšský fotbalista Valerijs Šabala zažil v české lize výbornou premiéru. Dvěma góly zařídil výhru Jablonce na Slovácku. Podle trenéra Šilhavého teprve dohání kondiční nedostatky.

„Jsem především rád, že jsme zápas vyhráli. Vstup do jara nám vyšel skvěle,“ zářil po zápase spokojeností jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Výkon severočeského týmu nebyl rozhodně bez chyb, v útoku se ale možná objevil nový špičkový střelec. Výhru totiž dvěma góly zařídila zimní posila – Valerijs Šabala.

„V tréninku vypadal dobře. V Portugalsku jsme hráli s Kodaní a tam se prosadil také dvakrát, takže jeho výkon musím vyzdvihnout. Na to, jak je malý, tak vyhrával souboje se stopery, to nám hodně pomáhalo. A ve vápně se dvakrát nádherně prosadil,“ chválil nového spoluhráče stoper Vít Beneš.

Dvacetiletý útočník hrál doma v Lotyšsku ligu už od patnácti, nastupuje v reprezentaci, při zahraničním angažmá se ale zatím neprosadil a belgické Bruggy ho posílají po hostováních.

„Neměl to lehké, protože půl roku nehrál a neměl takové herní vytížení. Přišel s určitým kondičním hendikepem, pomalu na tom pracujeme. Ještě to není ideální, ale sami jsme viděli, že má čich na góly a skvělý výběr místa,“ vyzdvihl přednosti Valerijse Šabaly trenér Šilhavý.

Mladý nadějný fotbalista teď ale musí svoje schopnosti potvrdit v dalších zápasech. Příští týden přivítá Baumit na svém stadionu pražské Bohemians.

autoři: mva , vman
Spustit audio