Litvínov ztratil další bod, baráž se přiblížila

19. březen 2016

Hokejisté extraligového Litvínova se nezadržitelně řítí do barážové propasti. Obhájce titulu ve včerejším 4. kole skupiny o udržení porazil Karlovy Vary 2:1 až po prodloužení a dvanácté Pardubice se mu vzdálily už na čtyři body.

Vítězný gól dal už v 16. sekundě prodloužení Robin Hanzl. Výhru za dva body bral ale jako porážku... "Je to obrovské zklamání. Vyhráli jsme jen v prodloužení. Obrovská ztráta," přiznal Hanzl. Litvínov se opět trápil v koncovce, nedal spoustu šancí. "Už to tak vypadá, že tam je křeč. Ale to už je víc zápasů. To se odráží na neproměňování šancí, kterých tam byla spousta," řekl Hanzl.

Vervě chyběl první centr a nejlepší střelec Viktor Hübl. Ten má přetržený křížový kolenní vaz a sezóna pro něj skončila. "Klíčový hráč, nicméně musíme jet dál. Musíme sestavu přeházet tak, aby si kluci sedli a hráli aspoň tak jako proti Varům. Myslím, že hráli dobře," hledal pozitiva litvínovský trenér Jiří Šlégr. Oba góly chemiků zařídila nově složená útočná řada Duda-Hanzl-Lukeš. "Hráli jsme spolu poprvé, s Lukym pár třetin. Dali jsme góly, víme o sobě, rádi si nahrajeme, tak by to mohlo fungovat," přeje si Hanzl.

Litvínov může ještě baráži uniknout. K tomu ale potřebuje, aby uhrál v posledních dvou zápasech o pět bodů víc než Pardubice. A právě s Dynamem se zítra utká. Kapitán Vervy Michal Trávníček se bodovými propočty nezabývá. "Hlavně bude mít zápas dobrý náboj. I kdyby to nedopadlo a měli jsme si sezónu prodloužit, tak nesmíme nic vypustit. Musíme odehrát dobrá utkání a připravit se na to. Nekalkulovat. Porazit Pardubice a pak se uvidí," prohlásil.

Zítřejší souboj mezi hokejisty Litvínova a Pardubic začne na Zimním stadionu Ivana Hlinky v půl čtvrté odpoledne.

autor: dak
Spustit audio