Liberec zničil v derby Teplice. Zářil Vůch

28. únor 2016

Jasného vítěze mělo včerejší severočeské derby v rámci 19. kola první fotbalové ligy. Slovan Liberec si nemilosrdně pohrál s Teplicemi a na jejich hřišti vyhrál jednoznačně 3:0. Slovan o svém vítězství rozhodl třemi góly ve druhém poločase.

Hlavním strůjcem libereckého vítězství byl bývalý teplický hráč Egon Vůch. Nyní už ve službách Slovanu se blýskl dvěma góly a asistencí. "Trenér měl narozeniny, tak jsme chtěli udělat 4:0, protože má čtyřicítku. Jeden gól chyběl, škoda. Jsme rádi, že jsme tu vyhráli. Liberci se tu nikdy nedařilo," radoval se Egon Vůch.

Liberec vyhrál v Teplicích po více než deseti letech. Krásný dárek pro kouče Trpišovského. "Teplice nejneoblíbenější destinace, i na Spartě jsme úspěšnější. Krásně se to sešlo. Na narozeniny nezapomenu. Byl jsem smutný, že mi je čtyřicet, tak mi to zlepšilo náladu," usmíval se liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Dobrá nálada se i přes porážku drží teplického obránce Tomáše Vondráška. Ten si totiž v noci odskočil k porodu dcerky Elly. "Slavit to budu, to si ujít nenechám. Rozlišuji fotbal a rodinné věci. Chtěl jsem to oslavit i na hřišti, to se nepovedlo. Ale když nejde o život, nejde o nic," řekl Tomáš Vondrášek.

Teplicím se zápas vůbec nepovedl. Přiznal to i jejich kouč David Vavruška. "Nám se ve hře nedařilo skoro nic. Přišlo mi to, jako kdybychom spolu na hřišti byli poprvé. Utkání jsme nezvládli," uvedl Vavruška.

Fotbalisty Liberce udržela výhra jen kvůli horšímu skóre na čtvrtém místě tabulky. Teplice se propadly na dvanáctou příčku.

autor: dak
Spustit audio