Liberec má v Intertoto Cupu nakročeno do semifinále

20. červenec 2003

Fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli v prvním utkání třetího kole Intertoto Cupu na hřišti španělského Santanderu 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil na konci první půle Michal Pospíšil. Dalším dvěma českým klubům v soutěži se už tak nedařilo - Synot podlehl německému Wolfsburgu 0:1, a Brno prohrálo ve francouzském Guingampu 1:2. Odvety jsou na pořadu za týden.

Loňský český mistr se musel na stadionu El Sardinero obejít bez zraněného obránce Miroslava Holeňáka a nenastoupil ani záložník David Langer, který nedohrál minulý zápas v Dublinu. Místo něj se v sestavě objevil mladík Broschinský. Přesto Liberečtí od první minuty pozorně hráli v obraně a domácí hráče nepustili vůbec do šancí. Hrálo se hlavně ve středu hřiště. Skóre mohl otevřít Koloušek, který šel sám na brankáře, ale místo střely zvolil kličku a domácí obránci jeho pokus zblokovali. Přesto do kabin šli spokojenější fotbalisté Liberce. Pět minut před koncem poločasu po Kolouškovu rohu přetáhl Janů míč na zadní tyč, odkud jej Lukáš vrátil před branku a osamocený Pospíšil mířil přesně. Za podpory přibližně šesti tisíc diváků začali domácí druhou polovinu aktivněji, ovšem liberecká obrana pracovala i nadále téměř bezchybně. V závěru se hráči Racingu dostali do několika šancí, ale hosty podržel výborně chytající brankář Kinský. V nastaveném čase mohl Slovan svou výhru zvýraznit, ale po Kiselově centru odvrátil míč na poslední chvíli do bezpečí Bakhar.

Výsledky českých týmů:

Racing Santander - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 41. Pospíšil. Rozhodčí: Leventu (Fr.). ŽK: Zápotočný, Ančic, Polák (všichni Liberec). Diváci: 5800.

Guingamp - Brno 2:1 (0:1)
Branky: 81. Canabas, 87. Le Roux z pen. - 20. Krško. Rozhodčí: Van Houten (Niz.). ŽK: Le Roux - Živný, Zúbek. ČK: 87. Schuster (Brno). Diváci: 4970.

1. FC Synot - VfL Wolfsburg 0:1 (0:0)
Branka: 47. Topič. Rozhodčí: Bertini - Facchini, Ratti (všichni It.). ŽK: Kostka (Synot). Diváci: 3400.

Další výsledky:

Tobol Kostanaj (Kaz.) - SV Pasching (Rak.) 0:1 (0:0), Dacia Kišiněv - Schalke 04 0:1 (0:1). Nantes - Wil (Švýc.) 2:1 (0:1), SC Heerenveen (Niz.) - Lierse (Belg.) 4:1 (3:1), Egaleo Atény - Sport Line Koper (Slovin.) 2:3 (0:0), OGC Nice - Werder Brémy 0:0, AC Perugia - FC Allianssi (Fin.) 2:0 (2:0), Villarreal - Brescia 2:0 (1:0).

autor: vbi
Spustit audio