Liberec chce kombinačním a ofenzivním fotbalem diváky hlavně bavit

11. srpen 2015

Fotbalový Liberec patří k nejofenzivnějším týmům nové ligové sezony. Za tři kola nastřílel sedm gólů, lepší je v tomto směru jen Příbram. Naposledy skórovali hráči Slovanu sice pouze jednou, když v dohrávce 3. kola Synot ligy remizovali s pražskou Duklou 1:1, jasných šancí si ale vypracovali spoustu.

„Nechci hráče přechválit, ale na to, jak krátce jsme spolu, tak jsme hodně pokročili. Ale nechci to zakřiknout, víme, že soupeři se na nás budou víc připravovat,“ uvědomuje si trenér Jindřich Trpišovský.

K libereckému týmu nastoupil k před startem sezony a jeho fotbalová vize je jasná - hrát kombinační a ofenzivní fotbal, který naláká fanoušky na stadion.

„Zvláště v dnešní době, kdy je tolik lákadel. Ten produkt je pro mě strašně důležitý,“ zdůraznil Trpišovský.

„Samozřejmě chci, abychom vyhráli, ale snažíme se divákům nabídnout nějaký zážitek. Kvůli němu sem jdou. Radši se budeme chtít k výhře prostřílet než probránit,“ popisuje kouč Slovanu, který zažívá premiérové prvoligové angažmá.

A po hráčích chce, aby kreativně zakládali akce už od gólmana.

„Máme na to od zadu docela kvalitu. Když na nás soupeř vyleze, tak to občas bude pro diváka vypadat hekticky. Až na jednu situaci, kterou jsme hned vzápětí zkrotili, tak jsme hráli obstojně. Máme na čem stavět a chceme hrát takhle dál,“ říká gólman Václav Hladký.

Čtěte také

Od současného Liberce nejde žádné zbrklé odkopávání očekávat. „Máme ofenzivní mužstvo, myslím, že s ním nemůžeme hrát defenzivně,“ uzavřel trenér Trpišovský.

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio