Láska k řemeslu: Tajemství žitného chleba. Hostem Dopoledne pod Ještědem byl pekař Jiří Koláček
9. listopad 2020
Poprvé se s žitným chlebem, zapíjený kozím mlékem setkal jako malý kluk u svého dědy. Teď je majitelem rodinné pekařské firmy, objíždí sám mlýny, ochutnává mouku, zadělává kvásek.
Co je pravdy na tom, že pekař časně ráno vstává? A co sám snídá? Proč pan Koláček upřednostňuje žitnou mouku před pšeničnou? Jak s pekárnou začínal a jakého pomocníka našel ve své vlastní dceři? Co je pravdy na tom, že čím jsou suroviny kvalitnější, tím chleba déle vydrží? A jak se Koláčkovi starají o kvásek? Poslechněte si „voňavý" rozhovor.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka