Kvůli státnímu smutku se v kraji ruší řada akcí

20. prosinec 2011

Radnice i instituce v Moravskoslezském kraji mění program pro následující dny. Od zítřka nás čeká státní smutek kvůli úmrtí Václava Havla. Slezské divadlo od středy do pátku zruší svá představení. Odehraje se pouze páteční dětské představení Popelky.

Závěr adventního programu mění také karvinská radnice. Neuskuteční se čtvrteční ohňová show a páteční koncert Permoníku. V pátek pak nebude promítat tamní kino Centrum. Kulturní akce spojené s předvánočními trhy zrušily také radnice v Havířově a Frýdku-Místku.

„Ve spojitosti s vyhlášením státního smutku jsme se rozhodli zrušit kulturní akce na náměstí Svobody v rámci Adventu ve městě. Vánoční prodejní trhy ale budou pokračovat až do 22. prosince, kdy je doplní také trhy farmářské,“ dodala mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Ostravská divadla naopak mají ve dnech státního smutku na programu celkem šest představení a odehrají všechna. Václava Havla členové uměleckých souborů uctí minutou ticha a proslovem.

Památku zemřelého exprezidenta mohou uctít i věřící

Duchovní připravují na několika místech zádušní mše. Jednu odslouží biskup František Václav Lobkowicz ve čtvrtek 22. prosince od 18:00 v katedrále Božského Spasitele v Ostravě. O hodinu později pak bude farář Daniel Vícha sloužit mši za Václava Havla v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné-Fryštátě.

autoři: mik , tif , Michal Schoffer
Spustit audio

Více z pořadu