Kvůli sněžení se pro kamiony uzavře část silnice do Polska. Není jasné, na jak dlouho

2. leden 2017

Řidiči kamionů neprojedou od úterních osmi ráno silnicí 10 od Tanvaldu až do Polska. Silničáři ji pro nákladní dopravu uzavřou kvůli očekávanému sněžení. Úsek bude uzavřený až do odvolání. Projedou ho jen autobusy a osobní auta.

„K opatření přistupujeme preventivně, abychom zajistili v daném místě alespoň provoz pro základní dopravu,“ řekl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má zimní údržbu vozovky v Libereckém kraji na starost. „Sněžení bude pravděpodobně několikahodinové, možná i několikadenní, takže uvidíme, jak dlouho bude muset uzavírka trvat,“ dodal s tím, že omezení se vztahuje na vozidla nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů.

Meteorologové čekají, že by mohlo napadnout až 25 centimetrů sněhu. Silnice od Tanvaldu do Polska se v posledních letech pro kamiony uzavírá při každém silnějším sněžení, protože každé uvízlé auto v místě zablokuje dopravu. Šén nevyloučil, že v úterý bude pro nákladní dopravu uzavřená i další cesta do Polska, jde o silnici 13 přes Albrechtický kopec, Frýdlant a Habartice na Liberecku.

autor:
Spustit audio