Kvůli myším uzavřela potravinářská inspekce plzeňský supermarket Albert

5. srpen 2014

V areálu prodejny Albert v Gerské ulici v Plzni našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce myš a její trus. Supermarket proto uzavřela do doby, než prodejce sjedná nápravu. Provozovateli prodejny teď hrozí pokuta ve výši až několik set tisíc korun.

„V zázemí provozovny inspekce zjistila výskyt dospělé živé myši a rovněž myšího trusu. V prodejně inspekce rovněž zjistila další prohřešky hygienického rázu,“ přiblížil mluvčí zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Provozovateli nařídila inspekce důkladnou deratizaci a sanitaci. Podle vyjádření společnosti Ahold, která supermarkety Albert provozuje, už je objekt vyčištěný. Pokud se na tom tedy prodejce zítra dohodne s inspekcí, může být obchod znovu otevřen.

„Inspekce v těchto případech vždy přistupuje k zahájení správního řízení o uložení pokuty. Řádově se bavíme o několika stovkách tisíc korun,“ dodal Kopřiva.

Obchod v Gerské ulici má běžně otevřeno do 21 hodin. Cedule na dveřích hlásila, že prodejna je z technických důvodů dočasně uzavřena. O myších se většina zákazníků dozvěděla až od redaktora Českého rozhlasu. Někteří byli pohoršeni.


Zvětšit mapu
autoři: jšo , lum
Spustit audio