Kusturica v Praze představí svého Cizince v manželství. S fanoušky se setká osobně

25. říjen 2016

Do Prahy v úterý přijede světoznámý režisér Emir Kusturica. Přivádí ho sem jeho nová kniha Cizinec v manželství. Fanouškům ji představí i při osobním setkání v obchodním centru Quadrio.

Balkánský humor, nezaměnitelná hudba a často drsná témata. Na tom staví filmy srbského režiséra a hudebníka Emira Kusturici. Autor známých filmů jako Černá kočka, bílý kocour nebo Arizona dream se ale věnuje i psaní knih. Teď v Praze představí svoji novinku o vyrůstání v Sarajevu.

Při psaní se Kusturica inspiroval vlastním mládím, které v 70. letech prožil právě v tomto balkánském městě. Hrdiny příběhu jsou tři kamarádi, kteří zažívají milostné příběhy i velká dobrodružství, zároveň je ale střet s realitou připravuje o mnohé ideály.

Fanoušci se s Emirem Kusturicou mohou setkat osobně, od 17 hodin jim svoji novinku podepíše v pražském obchodním centru Quadrio.

Slavný režisér pochází z Bosny a Hercegoviny, ale žije v srbském Bělehradě. Studoval pražskou FAMU, následně pracoval třeba i v sarajevské televizi. V 80. letech se přestěhoval do USA, kde natočil Arizona dream – snímek poté sklidil hned dvě ocenění na berlínském filmovém festivalu. Uznání se Kusturicovi dostalo i za Podzemí nebo zmiňovaný film Černá kočka, bílý kocour.

autor: stk
Spustit audio