KULTURA ONLINE: Nová výstava v Národním muzeu a koncert v klubu Jazz and Blues Club Ungelt

17. duben 2020

Chcete si dopřát nějaký kulturní zážitek? I když nám to současná opatření nedovolují, kulturu můžete sledovat alespoň online na internetu. Přečtěte si naše dnešní tipy.

Příběh ženy, která volí mezi dvěma osudovými muži, mezi klidem rodinného krbu a vášní mileneckého vztahu – to je příběh Anny Kareniny. Online přenos představení podle románu Lva Nikolajeviče Tolstého spustí olomoucké Divadlo Tramtarie v 19.00 hodin, podívat se na něj můžete na webu divadla do neděle.

Dnes začínají živě streamované přenosy z pražského klubu Jazz and Blues Club Ungelt. Tím prvním bude koncert českého hráče na foukací harmoniku Charlieho Slavika. Přenos můžete sledovat od 20.00 hodin na YouTube kanálu klubu.

A už se také můžete podívat na výstavu – konkrétně na tu, kterou připravila Galerie Plato v Ostravě s podtitulem Umělci v době COVIDní a postCOVIDNÍ. Jak název napovídá – umělci ostravské scény reagují na současnou pandémii a izolaci.

A výstavu na svých webových stránkách uspořádala také Národní muzeum – to si tento týden připomnělo, že existuje 202 let.  Při této příležitosti spustilo na svých webových stránkách online výstavu Národní muzeum v éře Československa, která návštěvníky provede nejen historií instituce ve 20. století, ale také významnými událostmi, které se v tomto období kolem něj odehrávaly.

autor: ela
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.