Komedie, hodnotí Hubník chování hráčů Karabachu. Plzeň musí spoléhat na odvetu

27. červenec 2016

Fotbalisté Plzně zahájili cestu do Ligy mistrů ve třetím předkole bezbrankovou domácí remízou 0:0 s mistrem Ázerbajdžánu. Tým FK Karabach se ve Štruncových sadech po většinu zápasu bránil a jeho hráči více než fotbalovými dovednostmi zaujali teatrálními pády na trávník.

„Provokovali, hodně simulovali. Byly tam i údery loktem. Z jejich strany to byla komedie,“ popsal chování fotbalistů Karabachu kapitán Viktorie Roman Hubník.

Gólů se deset tisíc diváků ve Štruncových sadech nedočkalo, několik pěkných hereckých výstupu ale k vidění bylo. Ve filmování vynikal zejména Mahir Madatov.

„Tahle národnost je typická tím, že občas filmují, ale to patří k fotbalu,“ nepřekvapilo místy nesportovní chování ázerbájdžánského mistra záložníka Patrika Hrošovského.

„Vepředu nám chyběla větší odvaha – situace jeden na jednoho nebo lepší zakončení. Ale byl to první zápas v sezoně a věřím, že se budeme zlepšovat. Teď stačí, když venku dáme gól a neprohrajeme,“ ví Slovenský záložník Viktorie.

Fotbalově byla lepší a nebezpečnější Viktoria, v simulování vyhrál Karabach. I když střídající útočník Michael Krmenčík v závěru místo zakončení volil v dobré pozici dobrovolný pád na trávník. Demonstroval tím neschopnost svého týmu dávat góly.

Čtěte také

„Z mého pohledu byl stále před hráčem a pořád si mohl míč pokrýt tělem a zakončit. Tuhle situaci měl stoprocentně zvládnout líp,“ nepochválil nejlepšího plzeňského střelce v přípravě Krmenčíka kouč Roman Pivarník.

„Věděli jsme, že kombinačně jsou velice silní, ale většinou míče otáčí a snaží se unavit soupeře. Posledních 15 minut jsme hráli o deseti a sil moc nebylo. To nás asi čeká i v odvetě, možná tam bude víc okének dopředu,“ věří Roman Hubník. Odveta se hraje za týden v Baku.

autoři: vja , vman
Spustit audio