Kladno znovu nebodovalo naplno, proti Vítkovicím ztratilo třígólové vedení

21. září 2013

Jak ztratit dobře rozehraný zápas, to včera předvedli před vlastním publikem hokejisté Kladna. Nad Vítkovicemi vedli v utkání 3. kola extraligy už 3:0, ale nakonec získali jen dva body za vítězství 6:5 po samostatných nájezdech.

Fandové si po skončení zápasu sice vychutnávali s hráči vítěznou děkovačku a možná byli i natěšení z celkových jedenácti gólů, které v utkání viděli, ovšem úplně veselo mezi Rytíři nebylo. Přece jenom vést prakticky v polovině utkání 3:0 a nevyhrát, to nepotěší.

"Nepovedla se nám druhá třetina. Ne že bychom přestali hrát, ale zkrátka to nějak nešlo. Dělali jsme hrozné chyby, pak jsme začali i špatně střídat, hra se pořád přelévala, pro trenéry to asi muselo být zajímavé. I když se nám podařilo dát góly, tak to nebylo snadné utkání. Když vedeme 3:0 doma, tak bychom si to měli pohlídat," říkal po zápase kladenský útočník Jiří Kuchler.

Rytíři vedli nad Vítkovicemi 3:0, 4:3 i 5:4, ale nechali soupeře vždy vyrovnat. Trenér Petr Tatíček viděl, že jeho mužstvu chyběla i při třígólovém vedení pohoda.

"My jsme vedli 2:0 a pak už jako bychom se báli. Naše hra nebyla ideální, pětky nebyly kompaktní, každý hráč byl někde jinde. Už po první třetině jsme přitom hráčům zdůrazňovali, ať hrají naši hru - kolektivní a urputnou."

Prohra doma se Slavií, dvoubodová výhra ve Zlíně a teď nad Vítkovicemi, to je bilance Kladna na startu nové extraligové sezony. "Tím, že jsme ty dva zápasy uhráli na dodatečné body, tak nás to tolik nemrzí. Ale je to škoda, mohly být tři body a start do soutěže by byl lepší. Teď musíme získat alespoň bod v dalším utkání," říká Jiří Kuchler.

O první tříbodové vítězství se bude snažit Kladno už v neděli na pardubickém ledě. Stále bez zraněného útočníka Miloše Hořavy, který bude po otřesu mozku chybět v kladenské sestavě ještě několik týdnů. Vrátit po zranění by se naopak mohl obránce Libor Procházka.

autoři: bum , grg
Spustit audio