Kauza Kramný míří k soudu, státní zástupce podal obžalobu

12. květen 2015

Státní zástupce podal k soudu obžalobu na Petra Kramného, který je podezřelý, že na dovolené v Egyptě zavraždil svou manželku a dceru. K události došlo koncem července 2013 v hotelovém pokoji v egyptském letovisku Hurghada. Muž svou vinu odmítá.

Státní zástupce zatím nechtěl obžalobu blíž komentovat.

Podle mluvčího mluvčí Krajského soudu v Ostravě Dalibora Zechy nyní soud posoudí, zda je podaná obžaloba v souladu se zákonem.

„Pokud předseda senátu shledá, že je možné nařídit v dané věci hlavní líčení, pak je k tomu lhůta tří měsíců od podání obžaloby,“ vysvětlil.

Podle vyšetřovatelů zabil muž svou manželku a dceru elektrickým proudem. Kramného advokátka Jana Rejžková je však přesvědčena, že co vyšetřovatelé zjistili, nedokazuje vůbec nic. „Absentují důkazy přímé a absentují i důkazy nepřímé,“ podotkla Rejžková.

Právnička pozůstalých Klára Long Slámová je opačného názoru.

„Ve spise se nacházejí nejen důkazy, které tomu nasvědčují, ale také to přímo dokazují. A já už jsem tuto skutečnost uváděla už před x měsíci, v době kdy jsem případ přebírala, kdy jsem měla možnost se seznámit se s tím spisovým materiálem, kde byly známy výsledky všech expertíz,“ uvedla Slámová.

Dá se tak předpokládat, že případné hlavní líčení bude od začátku soubojem o věrohodnost důkazů.

autoři: mrk , , kov
Spustit audio