Karanténa učitelů ohrožuje výuku na škole ve Frýdku-Místku

3. březen 2020 16:40

Základní škole ve Frýdku-Místku hrozí dočasné uzavření kvůli karanténě učitelů. Dvacet pedagogů a 40 dětí bylo totiž minulý týden na výletu v zahraničí. Doma teď muselo z preventivních důvodů před šířením koronaviru zůstat 10 učitelů.

Situací na 8. základní škole se dnes zabývala bezpečnostní rada města. Podle mluvčí města Jany Matějíkové je pravděpodobné, že v karanténě skončí i další pracovníci školy. Ta by pak nebyla schopná zajistit výuku.

Čtěte také

„O uzavření školy na tak dlouhou dobu – teď mám na mysli minimálně 14 dnů, co by učitelé byli v karanténě – může rozhodnout jenom ministerstvo školství. Předpokládáme, že v případě nutnosti, pokud bychom se obraceli na ministerstvo, by rozhodlo rychle a škola by tak mohla být a vlastně i musela být uzavřena,“ uvedla mluvčí města.

Město si od základních a mateřských škol, které spravuje, vyžádalo informace o počtu lidí, kteří jarní prázdniny trávili v zahraničí. Z těchto statistik vyplývá, že na zahraniční dovolené bylo 162 dětí a 35 dospělých, převážně zaměstnanců škol. Pobývali v Rakousku i Itálii.

Spustit audio

Související