K plzeňskému vítězství přispěl dvěma zásahy i stoper Čišovský

30. červenec 2013

Fotbalisté Viktorie Plzeň zvládli úvodní utkání třetího předkola Ligy mistrů. V estonském Tallinu totiž porazili mistra tamní ligy Nomme Kalju 4:0 a získali výbornou pozici před odvetou. A k tomu Plzni hodně pomohl obránce Marián Čišovský. Slovenský hráč se na střeleckou listinu zapsal rovnou dvakrát.

Marián Čišovský je sice obránce, ale už poněkolikáté svými přesnými zásahy plzeňskému týmu pomohl.

Mariáne jste více spokojený, že se Vám podařilo dvakrát skórovat, anebo více potěší ubráněná nula, což v předchozím předkole nebylo pravidlem…

Více mě těší nula na našem kontě. Jediný zápas, který nám defenzivně nevyšel, byl domácí zápas se Sarajevem, jinak to nebylo až tak špatné. Naši soupeři ale mají kvalitu, takže se nedá předpokládat, že vždy uhájíme nulu.

Zůstáváte tedy z duše obránce, když Vás více těší nula, než osobní úspěch?

Samozřejmě. Nula mě těší i proto, že Matúš nedostal gól. Opět mu stoupne sebevědomí, což dodá kuráž i nám obráncům. Dnešní výsledek je do odvety dobrý.

Čtěte také

Soupeřovi fanoušci se chytali za hlavu, že dostali branky po standardních situacích. Zahráli jste je tak dobře, nebo je soupeř nezvládal?

Myslím si, že jsme je zahrávali kvalitně a chytře. Oni pozdě a řekl bych, že i špatně.

Poslední gól, který dal stoperský kolega Lukáš Hejda, mohl být Váš, nejste naštvaný, že jste přišel o hattrick?

Nejsem. Lukáš měl už předtím velkou šanci, takže jsem jen rád, že skóroval i on. Je úplně jedno, kdo ty góly bude dávat, podstatný je týmový výsledek.

Ten výsledek vypadá pro soupeře hrozivě. Trenér Vrba po zápase říkal, že pokud nevyřadíte Kalju, tak je to na vrácení trenérské licence. Opravdu je estonský tým tak slabý?

Já si to úplně nemyslím. Každé mužstvo v této soutěži má svoji kvalitu a nemůžeme je v domácím zápase podcenit.

autoři: jkb , mau
Spustit audio