Jsem rád zlý, protože lidé se nejvíc smějí trapnosti, prozrazuje režisér Patrik Hartl

1. červenec 2014

„Čím jsem starší, tím hůř spím,“ tvrdí divadelní autor a režisér Patrik Hartl, který se řadí mezi ranní ptáčata. Do studia Radiožurnálu však dorazil hodinu před půlnocí. Mluvil mimo jiné také o Metropolitním létu hereckých osobností.

„Vstávám kolem půl páté ráno,“ prozrazuje v úvodu rozhovoru Patrik Hartl s tím, že budík sice nařizuje na 6.30, ale nikdy ho nevyužil. A když se ráno brzy vzbudí, pustí se do práce. Výsledek jeho pracovního nasazení můžete vidět, když navštívíte představení Metropolitního léta hereckých osobností.

Nově můžete v rámci této akce zhlédnout situační komedii Hovory o štěstí mezi čtyřma očima. Nejde však o úplně nové dílo. Patrik Hartl tuto hru napsal před 10 lety, v době, kdy studoval DAMU. „Potom jsem ucítil potřebu text předělat,“ přibližuje s tím, že hra odhaluje osudy tří mileneckých párů. „Jednu povídku jsem vyhodil a napsal úplně novou. Tím hra dostala šmrnc,“ věří Patrik Hartl.

A o co ve zmíněné komedii jde? Tři páry si pořídí pohovku a doufají, že na ní zažijí něco krásného. „To se jim nepovede. Jde o soubor nočních můr, domácích políčků a soubojů o lásku, které jsou dost nemilosrdné,“ popisuje,

autor: šše
Spustit audio