Jsem hodně nervózní a plná očekávání, přiznává Sáblíková před startem na MS

11. únor 2016

Už deset titulů ze světového šampionátu na jednotlivých tratích má ve své sbírce úspěchů rychlobruslařka Martina Sáblíková. Další cenné kovy může od dneška do neděle přidat v ruské Kolomně, kde ji čeká až pět závodů. První z nich absolvuje už dnes. Postaví se na start tříkilometrové trati, ve které letos ještě nenašla přemožitelku.

„Moc bych si přála, kdybych si mohla odvézt dvě medaile. Zatím je pohoda, jezdí se mi docela dobře. Ale uvidíme, jestli se mi to podaří,“ říká osmadvacetiletá česká reprezentantka.

Na svých nejoblíbenějších tratích ještě v této sezoně svěřenkyně trenéra Petra Nováka neprohrála. V závodě na pět tisíc metrů dokonce nepoznala přemožitelku od roku 2007.

Při letošní vynikající formě má ovšem šanci dosáhnout na medaili také na patnáctistovce, kde na konci ledna v Norsku poprvé v kariéře triumfovala ve Světovém poháru. K favoritkám tak bude patřit i v Kolomně.

„Snažím se na to nemyslet. Samozřejmě hlavní je pro mě trojka s pětkou a také patnáctistovka, tam to ale bude hodně těžké. Protože i například Holanďanky se prostřídají a může jet někdo úplně jiný, kdo trať nejezdil,“ popisuje.

Čtvrtou disciplínou bude týmový závod a tou pátou se může stát na závěr mistrovství světa závod s hromadným startem. Ten v minulosti zpravidla vynechávala.

„Rozhodli jsme se, že to necháme přihlášené a uvidíme podle toho, jak se po závodech budu cítit. Samozřejmě nálada je taková, abych absolvovala i ten hromadný start, ale uvidíme, jak na tom budu,“ dodává rychlobruslařka.

 

6 h 30 minut do mého prvního startu na MS Jsem Opravdu hodně nervózní a plná očekávání, jak to dopadne.Držte Pěstičky ;)

Zveřejnil(a) Martina Sáblíková dne 11. únor 2016

Ve své sbírce ze světových šampionátů má už deset zlatých medailí. Přesto se prý před startem nezbaví nervozity. „Jsem nervózní pokaždé, když jdu na start. To mě asi nikdy neopustí,“ přiznává Martina Sáblíková.

autor: ppe
Spustit audio