Jiří Welsch by konečně rád získal domácí basketbalový titul

25. květen 2013

Jeden z nejlepší basketbalistů české historie Jiří Welsch má ve své sbírce už pár hodně zajímavých úspěchů. Na domácí titul českého šampióna ale v 33 letech stále čeká a rád by to právě v několika následujících dnech změnil. Ve finálové sérii domácí soutěže, která začíná úvodním zápasem právě dnes, má k tomu v dresu Nymburka hodně dobrou příležitost.

"Zatím ani na tohle téma nepřišla řeč," ubezpečuje odchovanec pardubického basketbalu, že zatím posměškům v nymburské kabině ohledně absence ligového titulu ve svém životopise nečelí.

V dresu Pardubic a následně pražské Sparty k němu měl daleko. Před 12 lety pak odešel sbírat slávu do zahraničí, kde si mimo jiné vysloužil vizitku zatím nejúspěšnějšího českého hráče v zámořské NBA. Šance na zisk domácího titulu se tak před Welschem znovu objevila až letos a opora české reprezentace by tento rest také ráda dohnala.

"Je to osobní motivace. Na finále se samozřejmě těším, bude to pro mě speciální. Doufám, že vítězství bude sladké a oslavy ještě lepší," nepřipouští si Welsch ve finále proti Prostějovu nic jiného než jasnou výhru. Konec konců přáli by mu ji i jeho spoluhráči.

"On je super do party, je pro každou legraci a často se smějeme," chválí Welsche Radoslav Rančík.

Zda bude nymburským, respektive samotnému Welschovi, skutečně do smíchu, to ukáže až vývoj finálové série proti Prostějovu, která začne dnes v 17.40.

A zatímco Welschův vrstevník a nejlepší kamarád Radek Nečas v ní bude útočit už na osmý titul v dresu Nymburka, jeho reprezentačnímu kolegovi se v ní nabízí možná i jedna z posledních možností dosáhnout na prvenství, které mu zatím stabilně uniká.

autoři: jsu , mij
Spustit audio