Jihlavským fotbalistům vrcholí příprava, zahrají si i proti Lille

8. červenec 2014

Jihlavští fotbalisté odjeli na týdenní soustředění do Horního Rakouska. Během následujících dní si tam mohou porovnat formu s dvěma silnými zahraničními soupeři. Mnoho času na doladění formy jihlavský tým nemá, první liga začne už na konci července.

„Příprava je něco jiného než liga. Tam už je všechno naostro, proto máme málo času, abychom vše doladili. Musíme to odmakat v Rakousku a zvládnout generálku, pak přijde liga,“ vyhlíží začátek sezony útočník Vysočiny Jihlava Arnold Šimonek.

První liga odstartuje za necelé tři týdny. Do té doby si ještě jihlavští hráči pořádně zatrénují a také odehrají čtyři přípravné zápasy.

Hned ten první je čeká na soustředění v Rakousku dnes od 18 hodin proti nejúspěšnějšímu ázerbájdžánskému klubu Neftchi Baku, který pravidelně účinku v evropských pohárech.

„Už jsem tam hrál. Mají tam možnost dotáhnout šikovné zahraniční fotbalisty. Zápas nebude lehký, jsou také v přípravě, takže bude zajímavé se s nimi popasovat,“ připravuje se útočník Vysočiny.

Trenér Petr Rada si pochvaluje, že si na soustředění Jihlava zahraje se špičkovým klubem z Francie. V druhém přípravném duelu v Rakousku totiž FC Vysočina nastoupí proti Lille, tedy celku, který v minulé sezóně skončil v nejvyšší francouzské lize na skvělé třetí příčce.

„Hrají kvalifikaci Ligy mistrů, což svědčí o tom, že je to dlouhodobě kvalitní tým. Pro nás je to test, aby si hráči ověřili kvalitu. Jsem rád, že hrajeme s jinou mentalitou hráčů a zemí. Hlavně jde o to, aby se nikdo nezranil,“ pevně věří jihlavský kouč Rada.

Na skutečná prvoligová dramata si fanoušek z Vysočiny ještě chvíli počká. Už dnes večer se ale rozhodne o prvním finalistovi fotbalového mistrovství světa. Sledují ho i hráči Vysočiny.

„Domácí Brazílie je silná. Myslím si, že se v semifinále rozhodne, kdo vyhraje celé mistrovství. Buď Německo, nebo Brazílie,“ nabízí svůj tip Arnold Šimonek.

autoři: jak , vman
Spustit audio