Jihlava po roce znovu přivítala plaveckou elitu

4. listopad 2013
Fandíme s vámi

Jihlava hostila o prvním listopadovém víkendu tradiční plavecké závody. Na sedmý díl Českého poháru Axis cup 2013 dorazila většina českých reprezentantů a své výběry poslali na Vysočinu také Slováci, Rakušané, Slovinci a Maďaři.

Šestnáctiletá plavkyně Lucie Svěcená v Jihlavě dvakrát překonala vlastní český rekord na50 metrůmotýlek. Čtyři triumfy nasbírala na Axis cupu Simona Baumrtová, tři zlaté medaile Petra Chocová a Barbora Závadová.

Mezi českou elitou se neztratili ani domácí plavci. Vojtěch Simbartl byl první na trati200 metrůprsa, na stupně vítězů dosáhli také Luboš Vlčan a Tereza Horáková. Jihlavský plavec Tomáš Fučík, který se chystá ukončit svou bohatou kariéru, pak získal hned tři medaile.

Další výrazný sportovní moment víkendu přinesl hokejový duel mezi Duklou Jihlava a lídrem ligy z Mladé Boleslavi. Jihlavě chybělo deset hráčů základní sestavy, a přesto Středočechy porazila 5:2. Duel sledovalo téměř dva a půl tisíce diváků a mezi nimi také skupina 66 fanoušků z německého Freiburgu, se kterými si popovídal Jan Kodet.

autor: jak
Spustit audio