Je to 'dobytek', neskrýval rozčílení po včerejším incidentu brankář Komety Marek Čiliak

28. listopad 2015

Hokejová extraliga zažila velkou nepříjemnost. Fyzickým napadením dvou brněnských hokejistů skončilo včerejší utkání, ve kterém Chomutov porazil Brno 4:2. Jeden z členů chomutovského realizačního týmu po zápase před brněnskou šatnou sekl hokejkou dva útočníky Komety Ostřížka a Koreise.

Chomutovský kustod se zřejmě mstil za faul Ostřížka na Romana Červenku v závěru zápasu. Hvězda Chomutova se na vítězství Pirátů podílela gólem a dvěma asistencemi.

„To jsem snad v životě nezažil, aby z šatny vyběhl kustod a sekal po hráčích hostujícího mužstva. Dostali jsme dva, jeden do zad a já skoro do hlavy. Šel jsem z ledu a viděl jsem jak David Ostřížek akorát inkasuje sekeru do zad. Beze slov. Bez vysvětlení,“ popisoval incident jeden z postižených útočníků Brna Jakub Koreis.

Vytočený byl také trenér Komety Alois Hadamczik.

„Jestli si myslí, že chrání kabinu, tak je to de***. To se nedělá. Naši hráči mu měli dát do dr*** a byl by pokoj. Aby tady kustod napadal hráče a dělal ramena před Červenkou, tak to mi přijde ubohé. Červenka je tak schopný hráč, herně i silově. Umí se ubránit sám. Nepotřebuje kustoda, aby ho chránil,“ řekl Hadamczik.

Konflikt brněnští zanesli s rozhodčími do zápisu o utkání. Ani v něm ale nebylo uvedeno, kdo hokejisty Komety napadl. Chomutovští se k incidentu nechtěli vyjadřovat. Platilo to i pro jednoho z trenérů Pirátů Jana Šťastného.

„My jsme byli v šatně a přišli jsme až potom, co se tu něco událo. Já osobně jsem u toho nebyl. Budeme teprve zjišťovat, co se stalo, nebo nestalo. Nemůžu se k tomu teď vyjadřovat,“ dodává Šťastný.

Čtěte také

Brno si tak z Chomutova odvezlo nejenom porážku, ale také modřiny.

„To může dělat někde na vesnici, to je dobytek. Kdo proboha tohle udělá v extralize? Ten tu nemá co dělat. Jestli si tohle dovolil tady, tak ať radši do Brna ani nejezdí,“ pěnil po incidentu brankář Komety Marek Čiliak.

autoři: dak , Stanislav Zbyněk
Spustit audio